Сучасні вимоги до страхових послуг.

Автор(и)

  • A. Bespalova Донецький національний університет імені Василя Стуса

Ключові слова:

страхова послуга, страховий продукт, ризик, страхові компанії, інноваційні страхові продукти

Анотація

Стаття присвячена обґрунтуванню вимог до страхових послуг, які мають враховувати тенденції розвитку ризиків, невизначеності та чинників, що порушують бізнес та життєдіяльність суспільства. Аналіз та прогнозування напрямків розвитку ризиків за регіонами та сферами їх появи дозволяє страховикам підготувати нові види страхових послуг, сформулювати вимоги до страхових продуктів, що враховують специфічні та персональні інтереси споживачів. Вимоги до складу страхової послуги дозволяють чітко визначити ядро – ризикову частину послуги, яка призначена для покриття збитків, сформувати сучасні сервісні послуги, які мають базуватися на диждитал технологіях. Основну увагу треба приділяти розробці інноваційних страхових продуктів, що змінюють ставлення клієнтів до спрямування страхового захисту та його змісту. Визначено, що потрібна більша деталізація страхових послуг за категоріями клієнтів, що забезпечить їх спеціалізацію за потребами кожного сегменту ринку.

Біографія автора

A. Bespalova, Донецький національний університет імені Василя Стуса

к.е.н., доцент кафедри фінансів та банківської справи

Посилання

Вітлінський В.В. Ризикологія в економіці та підприємництві: монографія/В.В. Вітлінський, Г.І. Великоіваненко. – К.: КНЕУ, 2004. – 480 с.

Слепухина Ю.Э. Риск как экономическая категория: распределение и перераспределение рисков в страховании/Ю.Э. Слепухина// Страховое дело. - 2008. – №9. - С. 52-60

Старостіна А.О. Ризик-менеджмент: теорія та практика/ А.О. Старостіна, В.А.Кравченко. Навч. посіб. – К.: ІВЦ “Видавництво «Політехніка»”, 2004. – 200 с.

Найт Ф. Риск, неопределенность и прибыль. – М. Изд-во «Дело», 2003. – 360 с.

Про підприємництво. Закон України.- Електронний ресурс. – Режим доступу: http//www.rada.gov.ua

Шахов В.В. Теория и управление рисками в страховании/В.В. Шахов, А.С. Миллерман, В.Г. Медведев. – М.: Финансы и статистика, - 2002. – 224 с.

Альгин А.П. Риск и его роль в общественной жизни/А.П. Альгин. - М., "Мысль", 1989. – 187 с.

Загородній А.Г. Зовнішньоекономічна діяльність. Термінологічний словник/А.Г. Загородній, Г.Л. Вознюк. – К.:Кондор, 2006. – 168 с.

Івченко І.Ю. Економічні ризики/І.Ю. Івченко. – К.: Центр навчальної літератури, 2004. – 304 с.

Страхування: Підручник/Керівник авт. колективу і наук. ред. С.С. Осадець. — Вид. 2-ге, перероб. і доп. — К.: КНЕУ, 2002. — 599 с.

Мочерний С.В. Економічна теорія/С.В. Мочерний. Москва.: Академия, 2005. – 211 с.

Погосян А.А. Роль инноваций в развитии рынка страховых услуг//А.А. Погосян. Електронний ресурс.: Режим доступу: http://cyberleninka.ru

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті